Κόκκινο μύρτιλλο (Vaccinium vitis-idaea)

Χαμηλός θάμνος, παράγει το κόκκινο μύρτιλλο, το οποίο είναι ευρέως διαδεδομένο στη μαγειρική και την ποτοποιία των βόρειων χωρών, της Ρωσίας και του Καναδά. Το κόκκινο μύρτιλλο περιέχει πλήθος βιταμινών και παραδοσιακά καταναλώνεται για την αντιμετώπιση παθήσεων του γαστρεντερικού και ουροποιητικού συστήματος.
no photo1
Φωτογράφος: -
 
Κατηγορία: ΑΕΙΘΑΛΗΣ ΘΑΜΝΟΣ
Ενδημικό είδος: ΟΧΙ
Περισσότερες πληροφορίες: Ελληνική Βοτανική Εταιρία