Κουφοξυλιά, σαμπούκος (Sambucus nigra)
Από τα άνθη του παρασκευάζεται αφέψημα με διουρητικές ιδιότητες, γνωστές από την αρχαιότητα. Οι καρποί του χρησιμοποιούνται για τον χρωματισμό κρασιών και για την παρασκευή ροφήματος, ενώ ο φλοιός του έχει καθαρτικές ιδιότητες. Όλα τα μέρη του φυτού περιέχουν χρωστική ουσία, η οποία χρησιμοποιείται για τη βαφή βαμβακερών κυρίως νημάτων. |
Φωτογράφος: ©ΕΚΒΥ/Λάμπρος Λογοθέτης |
Κατηγορία: ΦΥΛΛΟΒΟΛΟ ΜΙΚΡΟ ΔΕΝΤΡΟ ή ΘΑΜΝΟΣ |
Ενδημικό είδος: ΟΧΙ |
Περισσότερες πληροφορίες: Ελληνική Βοτανική Εταιρία |