Σφενδάμι του Μονπελιέ (Acer monspessulanum)

Τα φύλλα του, μικρά και τρίλοβα, γίνονται πορτοκαλοκόκκινα το φθινόπωρο και αργούν να πέσουν. Για τον λόγο αυτόν, χρησιμοποιείται συχνά ως καλλωπιστικό. Το σιρόπι σφενδάμου, φυσικό γλυκαντικό με θεραπευτικές ιδιότητες, παράγεται από ένα είδος σφενδαμιού που φύεται στη βορειοανατολική Αμερική.
Sfendami
Φωτογράφος: ©ΕΚΒΥ/Κατσακιώρη Μαρία
 
Κατηγορία: ΦΥΛΛΟΒΟΛΟ ΔΕΝΔΡΟ
Ενδημικό είδος: ΟΧΙ
Περισσότερες πληροφορίες: Ελληνική Βοτανική Εταιρία